10. februar 2008

IZBIRE

~ Izbire kot ORODJA Nove Energije ~

Naslednje zelo pomembno orodje Nove Energije so IZBIRE. Izbira* je dobeseden in prvoten prevod angleškega samostalnika choice (choice = noun: izbira, izbor;) in glagola choose (choose = verb: izbrati, izbirati; imeti na izbiro;), ji pa v slovenščini lahko rečemo tudi odločitev.

(Izbira* - tu ne razlagam izvora te besede, ampak opisujem njen prevod, saj sem o Novi Energiji, izbirah in večini stvari, ki jih tu opisujem, izvedela iz angleških tekstov.)

Izbira NI afirmacija
Sama besedo izbira izbiram zelo zavestno, saj mi že sama po sebi predstavlja posebno energijo in naboj. Besedo izbira uporabljam kot nekaj drugačnega od odločitve, cilja ali afirmacije.

V tem tekstu bi posebej rada omenila afirmacije. Z afirmacijami sem delala veliko let, pa vsaj zame niso imele kakšnega posebnega učinka (v smislu konkretnih, materialnih sprememb), razen tega, da so mi pomagale ohranjati pot pozitivnega namena in gledanja na svet (kar seveda sploh ni tako majhen prispevek!). Z njimi mi namreč ni uspelo doseči nobenega cilja in izpeljati nobene odločitve. To seveda ne pomeni, da je pri vseh ljudeh tako in da le-te nimajo učinka, z vami pač delim svojo izkušnjo.

Če pogledam afirmacije in izbire, imajo, vsaj tako kot jih jaz uporabljam, precej skupnih točk. Na primer:

*so pozitivne
*ponavadi kratke
*vključujejo mene
*izključujejo konkretne druge osebe
(npr: Izbiram, da me Janez ljubi.)
*izražene so v sedanjosti


Kaj pa je drugače? Poglejmo primer:
Afirmacija: Jaz sem vitka.
Izbira: Izbiram vitkost.

Na prvi pogled tu ni velike razlike, pa vendarle je v mojem dojemanju obeh stavkov razlika ogromna. Ženska, ki začne z afirmacijo ''Jaz sem vitka'' verjetno ni ravno vitka oziroma se zagotovo ne vidi v taki luči v trenutku, ko to izraža. To pomeni, da z afirmacijo samo poskuša svoje možgane, in telo seveda, prepričati v nekaj v kar sploh ni prepričana. Pri tem pride do neskladja med našim mišljenjem in afirmacijo. Značilnost afirmacij je tudi, da naj bi si jih kot mantre nenehno ponavljali na glas ali v sebi, lahko pa jih tudi zapisujemo, s čimer pa seveda pride samo še do večjega neskladja v nas samih.

V primeru izbire pa učinka prepričevanja ni. Jaz v danem trenutku pač nekaj izberem. Eno od neštetih možnosti, ki mi jih ponuja bivanje na Zemlji. V trenutku, ko izberem nekaj, kar ni možno udejaniti takoj, nisem v neskladju s seboj, saj vem, da so materialne manifestacije, ki se zgodijo v trenutku, zelo redke (je pa res, da so sedaj dosti hitrejše kot včasih). Ker ni neskladja, je zaupanje v izbiro večje. Prepir med menoj in možgani se ne zgodi. Možganom je moja izbira čisto možna in jih s tem zaobidemo ter s tem zaobidemo eno veliko prepreko na poti naše uresničitve. Ker se v nekaj ne prepričujemo ampak to samo izbiramo, preprečimo tudi nezaupanje v našo izbiro. Sami pa vemo, da bolj kot v kaj zaupamo, bolj ko smo v kaj prepričani, bolj tisto privlačimo v svoje življenje.

Z izbiro tistemu, kar izbiramo, dovoljujemo, da preprosto vstopi v naše življenje. Ne silimo se tja. Ne prosimo, ne rotimo, samo izberemo. Tako pri izbirah uporabljamo Novo Energijo, energijo ki ne pozna starih, bolečih, dolgotrajnih in mukotrpnih načinov upravljanja z materijo in v materiji.

Tudi izbiro lahko ponavljamo, vendar je ne ponavljamo neprenehoma ali si jo večkrat zaporedoma zapisujemo – zaradi tega ne bo nič kaj ''bolj delovala''. Ko se spomnimo nanjo, si jo lahko izrečemo, lahko si jo zapišemo v svoj dnevnik ali kakšne zapiske in jo pač imamo v mislih. Ni pa tu resnično nobene potrebe po papagajskem ponavljanju stavkov.

Zakaj izbirati?
Moj prvi odgovor na to vprašanje bi bil: če ne boš izbral/a ti, bo zate izbral nekdo drug. Si res želiš živeti tako kot drugi izbirajo zate? Dejstvo je, da kadar ne izbereš ti, izbere nekdo drug. To pa seveda vseeno pomeni, da si izbral/a. Na nek način si izbral/a, da bo ta drug izbral zate. Svoje kreatorske sposobnosti prepuščaš nekomu drugemu.

Z zavestnimi izbirami si ustvarjalec in so-ustvarjalec svojega življenja. So-ustvarjalec zato, ker pač nikoli nisi ločen od sveta, saj smo vsi eno in zato ker vplivamo drug na drugega.

Z zavestnim izbiranjem, se izogneš nezavednemu izbiranju in izkušnjam, ki jih prinese tako izbiranje. Sam/a izbiraš svoje izkušnje in svoje poti in živiš svoje življenje. Izbiraš lahko tisto, kar ti služi, kar te dela radostnega in srečnega. S tem vnašaš v svoje življenje vibracijo kreacije in vibracijo Doma, z njima pa lahko spet in spet ustvarjaš in se razširjaš v še več sebe.

Kaj izbrati?
Izbereš lahko KARKOLI. Da, karkoli. Karkoli iz tvoje zavesti, življenja, razmišljanja,… Napačnih izbir ni. So samo izkušnje in z njimi razširjanje tvojega sebstva. Če boš izbral ''slabo'', bodo temu primerne tudi tvoje izkušnje.

Glavna orientacija pri tvojih izbirah naj bodo tvoje želje in tvoje strasti. Tvoje izbire naj vključujejo tisto, kar te veseli, tisto, kar te dela bolj živega, tisto, kar premika energijo v tebi. Tvoje izbire naj bodo take, ki te bodo podpirale in odpirale v življenju. Če boš izbral tisto, kar čutiš, pred tistim, kar misliš, da bi moral, boš naredil suveren korak, korak k sebi.

Izberi zavestno. Za začetek nekaj lahkega. Pa enostavnost izberi in ravnotežje. Igraj se z izbirami in jih opazuj. In ne skrbi: vedno si lahko premisliš in izbereš kaj drugega.

Nekaj (splošnih) izbir
Izbiram življenje.
Izbiram radost, veselje in smeh.
Izbiram jasnost in vedenje.
Izbiram lahkotnost in preprostost.
Izbiram obilje.
Izbiram čudeže.
Izbiram krasen partnerski odnos, poln ljubezni, strasti, smeha in radosti.
Izbiram kreativnost in ideje.
Izbiram prizemljitev mojih sanj.
Izbiram zdravje in dobro počutje.

2008 © Rolanda Igriva Vila

Ni komentarjev: