04. februar 2008

DIHanje

~ DIHanje kot ORODJE Nove Energije ~

Eno od najpomembnejših orodij Nove Energije predstavlja DIH, dihanje. Tako preprosto je, da se nam zdi preveč očitno in celo za lase privlečeno, da nam bi kaj takšnega v življenju sploh lahko pomagalo. Saj to tako ali tako že vsi počnemo, ne? Seveda. Počnemo. Vprašanje je le, kako in koliko zavestno to počnemo.

Dihanje kot orodje samonadzora in doseganje višjih ali drugačnih stanj zavesti se uporablja že od nekdaj. Poznamo različne vrste meditacij, ki so povsem osredotočene na dihanje in na sam proces dihanja. Pri njih se lahko na primer kontrolira število vdihov in izdihov, kontrolira se lahko dolžina premora med njimi, upravlja se lahko z dihanjem skozi eno ali drugo nosnico in podobno. Dihanje v Novi Energiji pa ne zahteva nobenega nadzora v prej omenjenem smislu. Tisto, kar je najpomembnejše je, da se diha v danem trenutku sploh zavemo in dihamo zavestno. Vdihnemo zrak in z njim Življenje. Pri čemer dihamo globoko, a nežno in s trebuhom.

Jean Tinder v Kartah kreatorja o dihanju pravi takole:

18. D I H A J in še... in še...

Ko izbereš dihanje, daš svojemu telesu vedeti, da izbiraš življenje. Ko izbereš dihanje, ti vse, kar si in vse, kar potrebuješ, postane dostopno. Ko izbereš dihanje, izbiraš DA.

Ne glede na to, kaj se dogaja v tvojem življenju, ali s kakšnimi težavami se soočaš, ustavi se in zavestno vdihni. To bo zate odprlo nove potenciale, prineslo novo energijo in opolnomočilo kreatorja, ki ti si.

Bodi nežen s seboj. Ni potrebe po naporu, ni potrebe po težavah. Sprejmi dih. Je darilo, ki prihaja k tebi na valovih življenja. Preprosto sprejmi. (Prevod: Mateja Keber)

Če si za dihanje v Novi Energiji vzamemo poseben čas in z njim povezan namen, lahko to naredimo na primer takole (tako vsaj jaz to počnem): Uležemo se na hrbet, eno roko pa si damo na trebuh, da bomo dih začutili. Potem preprosto dihamo nekaj trenutkov in opazujemo svoj dih. V mislih si izrečemo namen oziroma izbiro našega dihanja (npr. izbiram pritok energije v moje telo), nato pa začnemo dihati močneje in globlje, a še vedno nežno in globoko v trebuh, pri čemer se bo roka, ki jo imamo položeno na trebuhu dvigovala in spuščala bolj kot poprej, ko smo dih samo opazovali.

Na tak način dihamo zavestno dokler nam to prija oziroma dokler pač želimo. Če nam ležanje na hrbtu ne odgovarja najbolje lahko to počnemo tudi sede ali stoje. Pa tudi roko lahko uporabljamo samo če nam tak način odgovarja oziroma na začetku.

Zavesten dih lahko uporabimo kadarkoli se nanj spomnimo. Sama ga uporabim večkrat na dan pri različnih opravilih. Zelo enostavno je. Samo spomniti se moramo, potem pa globoko vdihnemo, pa naj pomivamo posodo, gledamo televizijo ali brskamo za informacijami na spletu, počivamo, nakupujemo ali se sprehajamo. Uporabite ga lahko celo sedaj, v tem hipu, ko prebirate te vrstice.

DIHanje v Novi Energiji:
zavestno
globoko
nežno
s trebuhom

Ena od pionirk dihanja v Novi Energiji je Norma Delaney. Na njeni internetni strani NewBreath lahko ob poslušanju njenega govorjenja in navodil na lastni koži preizkusite to mogočno orodje.

Enostavno je, zato z lahkoto spregledamo transformativen učinek, ki ga lahko ima to orodje na naše telo, um, čustva in duha. Edini trik je ta, da ga moramo uporabiti. To pa je že vaša izbira.

2008 © Rolanda Igriva Vila

Ni komentarjev: