05. oktober 2007

~ Zven Tibetanskih Posod ~

TIBETANSKE POSODE IN ZVOČNA MASAŽA

08. in 09.09.2007, Pohorje, Dom na Smolniku

V vikendu 08. in 09. septembra sem se udeležila izobraževanja za zvočne terapevte/-ke pri Mojci Malek. Izobraževanje je potekalo na čudovitem Pohorju, v Domu na Smolniku, v objemu gozdov, obilici svežega zraka in tišini, ki jo lahko doživimo samo, ko so zvoki civilizacije dovolj daleč.

Za začetek bom predstavila nekaj informacij o zvoku. O moji individualni izkušnji, pa bo več v enem od naslednjih prispevkov na blogu.

Mojca Morya Malek je umetnica in terapevtka, ki prejema vse več mednarodnih priznanj za širjenje zdravilnega zvoka planetarnih gongov, zvočne masaže s himalajskimi pojočimi posodami in dela z glasom. Več o njenem delu: www.muza.si.

Nekaj informacij o zvočni masaži s tibetanskimi pojočimi posodami z Mojčine internetne strani:

Zvočna masaža s tibetanskimi pojočimi posodami temelji na starodavnih modrostih izpred 5000 let. Bogati spekter nadtonov, katere posode ob igranju tvorijo, harmonizira levo in desno možgansko polovico, odplavlja napetosti in stare zapise travm ter celostno uglašuje instrument našega Bitja.

Pri zvočni masaži tibetanske posode polagamo na lahno oblečeno telo, kjer jih igramo. Od mesta, kjer je posoda na telesu položena, se širijo vibracije zvoka - katerih ne le slišimo, pač pa jih fizično doživljamo - po telesu. Zvok kot reka potuje po nadijih in meridijanih, krvnih in limfnih žilah. Vsako celico, vsak atom telesa zvok napolni in zavibrira z informacijo zdravja, harmonije, ravnovesja. Zato imenujemo zvočno masažo tudi celična masaža.

Manjše posode med lahko igranjem premikamo po telesu, s čemer dosežemo določene posebne učinke; usmerjamo pot vibracij, npr. po posameznih meridijanih oz. v določenih smereh. Prav tako posode igramo v auričnem polju človeka in harmoniziramo delovanje energetskih centrov – čaker.

Učinki zvočne masaže so zelo globoka sprostitev in regeneracija vseh nivojev našega Bitja. Zvočna masaža izboljša cirkulacijo krvi in limfe, briše celični spomin starih travm in poškodb ter lajša bolečine, prav tako pa vzpodbuja ustvarjalno moč in povečanje življenjske energije.

Zvok pojočih posod sprošča napetosti in odplavlja blokade fizičnega telesa in subtilnejših nivojev, umirja čustveno in mentalno telo. Odplavlja ter razgrajuje vse, kar je zdravemu telesu tujega ter prebuja izvorne frekvence naših celic, organov, našega bitja.

Zvok tibetanskih posod prebuja celični spomin. Vsaka posoda resonira OM, zvok, ki prebuja izvorne informacije, zapisane v DNK in aktivira naše izvorne energetske kode.

Telo in um se globoko sprostita, leva in desna možganska polovica se uravnovesita. V tem posebnem stanju se spontano dogaja proces očiščevanja starih miselno-čustveno-vedenjskih vzorcev, ki nam ne služijo več.

Zvočno masažo s tibetansko posodo lahko delamo sebi, bodisi da gre za problematiko fizičnega telesa, čustev ali miselne napetosti... Učinki so takojšnji pri primerih bolečin, slabosti, utrujenosti, živčnosti... ali pa takojšnje olajšanje, želena je redna uporaba na daljši rok (ob boleznih, dolgotrajnih depresijah...). Seveda zvočna masaža ni nadomestek za obisk pri zdravniku ali za zdravila.

V kolikor imamo tibetansko posodo le za to, da meditativno poslušamo njen zvok, je dobro biti pozoren na to, kako dolgo nam to prija in se zavedati, da bo zvok vibriral v našem energetskem polju še dolgo zatem, ko bomo posodo nehali igrati.

Tibetanske posode so čudovit pripomoček za vse, ki smo starši, kakor tudi za vse, ki delajo z otroki. Njihov zvok otroke zelo hitro sprosti, odplavi napetosti, treme, strahove... Ko pa se pojavijo še bolečine hitro rastočega telesa, jih zvočna masaža najhitreje ublaži in odplavi.

Vir fotografije: www.muza.si

Ni komentarjev: